Het Vaticaan zei maandag dat de katholieke kerk geen unies van hetzelfde geslacht zal zegenen.

“In sommige kerkelijke kringen circuleren projecten en voorstellen om koppels van hetzelfde geslacht te zegenen”, zegt een document uitgegeven door de Congregatie voor de Geloofsleer. “Het antwoord op de vraag” Heeft de kerk het gezag om hen te zegenen? is “negatief”.

De Heilige Stoel legde zijn beslissing uit in een lange brief en noemde homoseksualiteit een ‘keuze’ en ‘zonde’, en stelde dat het ‘niet kan worden herkend als een objectief doel’ in overeenstemming met Gods voornemen.

“De zegen van homoseksuele vakbonden kan niet als legitiem worden beschouwd”, zei de belangrijkste leerstellige afdeling van het Vaticaan in een schriftelijke verklaring.

Tegelijkertijd voegen ze aan de congregaties toe dat de zegen van bepaalde vertegenwoordigers van de LGBT-gemeenschap niet is uitgesloten.

‘De Kerk van de Heer zal niet stoppen met het zegenen van haar kinderen, maar ze kan de zonde niet zegenen. Ze kan een zondaar zegenen en hem erkennen als een deel van haar universum’, legt het document uit.

Paus Franciscus, die vaak werd geprezen om zijn tolerante toon tegenover vertegenwoordigers van de LGBT-gemeenschap in de kerk en daarbuiten, keurde deze boodschap goed, merkt CNN op.

Afgelopen herfst veroorzaakten berichten dat de leider van de katholieke kerk naar verluidt opriep tot de goedkeuring van een “wet op burgerlijke vakbonden” een brede weerklank. Maar later stuurde het Vaticaanse Staatssecretariaat een “verklarende nota” – het zei dat de woorden van paus Franciscus, die werden gezien als een goedkeuring van het homohuwelijk, “uit hun verband werden gehaald”.

Copyright www.xgay.ru